Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

ANDALUCIA - CRETA ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Μια διαπολιτισμική συνεργασία κορυφαίων μουσικών  της Ανδαλουσίας και της Κρήτης.  Μια επιτυχημένη συνεύρεση δύο μουσικών παραδόσεων άρρηκτα συνδεδεμένων με την δύναμη, την περηφάνια και την ελευθερία που αποκαλύπτεται και μέσα από την αυτοσχεδιαστική διάθεση των μουσικών.

Δυο διαφορετικές μουσικές παραδόσεις που διατρέχονται από την ίδια ορμή και  πάθος, συναντώνται σε μια κοινή συναυλία όπου η δεξιοτεχνία, η φαντασία και ο αυτοσχεδιασμός ξεπερνούν κάθε όριο.Η αναζήτηση μουσικών που ανήκουν γεωγραφικά σε μια κουλτούρα που έχει τις ρίζες της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ξεκινά με μια προσπάθεια προσέγγισης δύο πολύ ξεχωριστών μουσικών χώρων όπως το Flamenco και το παραδοσιακό μουσικό-στιχουργικό ιδίωμα της Κρήτης.

Έντονα χαρακτηρισμένοι από  δύναμη και πάθος οι δύο αυτοί κόσμοι παραδίδουν στον ακροατή μια νέα, φρέσκια ματιά, με τις αισθήσεις να κινούνται πολύ συχνά ακόμη και στα όρια της υπερβολής, που έχουν άλλωστε οι λαϊκές μουσικές παραδόσεις σε όλο τον πλανήτη.

Τα ίδια τα μουσικά όργανα που εκφράζουν τα δύο μουσικά αυτά ιδιώματα κατευθύνουν και ορίζουν το πλαίσιο στο οποίο η έκφραση και η φαντασία του κάθε μουσικού – εκτελεστή μπορεί να το αποτυπώσει πιστά, αλλά ακόμη και να το σπρώξει πέρα απ’ τα φυσικά γεωγραφικά του όρια.

Η ιδέα αυτής της Μουσικής Συνάντησης ξεκίνησε από μια παρέα Κρητικών μουσικών οι οποίοι ένιωσαν την ανάγκη να συνυπάρξουν στην σκηνή με τους μουσικούς της Ανδαλουσίας. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν:
 ‘‘Η παράσταση αυτή, είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου που είχαμε να συναντήσουμε τους ομοίους μας στην άλλη άκρη της Μεσογείου!’’ . 

Η πρόταση ενθουσίασε τους Ισπανούς συναδέλφους τους και πολύ σύντομα βρέθηκαν αντάμα στη σκηνή να παίζουν με μεγάλη επιτυχία μπροστά σε ενθουσιώδες κοινό.


Μουσικοί:
Παπατζάνης Γιάννης: τραγούδι – κρουστά
Σπυριδάκης Ζαχαρίας: λύρα – τραγούδι
Κουκουλιτάκης Δημήτρης: κιθάρα – λαούτο
Kiko De Alcala: τραγούδι
Jordi Albaran Flores: κιθάρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου