Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

KOOL AND TOGETHER



Εκεί που οι Band of Gypsys σταμάτησαν ξεκίνησε ο βίος των Kool and Together. Το psychedelic Rock συνάντησε τη Motown, και όπως αντίστοιχα γκρουπ σαν τους Black Merda, έτσι και οι Kool and Together απ’ το Τέξας, ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν σε private εκδόσεις 45αρια, κράτησαν μπόλικα demos στα κιτάπια τους, παίζοντας από funk, black rock έως disco, proto rap και modern soul. Η Heavy Light Records σε συνεργασία με την Light In The Attic παρουσιάζουν αυτές τις ηχογραφήσεις.

KOOL AND TOGETHER "MAGIC"





KOOL AND TOGETHER - SITTIN' ON A RED HOT STOVE





HIS BEGINNING IS MY END ~ KOOL AND TOGETHER.wmv





 Kool and the Gang
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι Kool & the Gang είναι ένα δημοφιλές συγκρότημα της ριθμ εν μπλουζ και της σόουλ, που δημιουργήθηκε στο Νιου Τζέρσι το 1964.

Μέλη 

Robert Bell ("Kool") μπάσο (γενν. 8 Οκτωβρίου 1950) και ο αδερφός του *Ronald Bell (σαξόφωνο, γενν. 1 Νοεμβρίου 1951)
George Brown στα drums (γενν. 5 Ιανουαρίου 1949)
Robert Mickens (τρομπέτα)
Dennis Thomas (σαξόφωνο)
Rick Westfield (πλήκτρα)
Claydes Charles Smith (κιθάρα, γενν. 1948- πέθανε στις 20 Ιουνίου 2006).

Δισκογραφία 

Kool and the Gang (1969)
Live at PJ's (1971)
Live at the Sex Machine (1971)
Music is the Message (1972)
Good Times (1973)
Wild and Peaceful (1973)
Light of Worlds (1974)
Spirit of the Boogie (1975)
Open Sesame (1976)
Love & Understanding (1976)
Behind the Eyes (1976)
The Force (1977)
Ladies' Night (1979)
Celebrate! (1980)
Something Special (1981)
As One (1982)
In the Heart (1983)
Emergency (1984)
Forever (1987)
Sweat (1989)
Unite (1993)
State of Affairs (1996)
Gangland (2001)

Albums στο Billboard Top 40 

Wild and Peaceful (1973, De-Lite, #33)
Ladies' Night (1979, De-Lite, #13)
Celebrate! (1980, De-Lite, #10)
Something Special (1981, De-Lite, #12)
As One (1982, De-Lite, #29)
In the Heart (1984, De-Lite, #29)
Emergency (1985, De-Lite, #13)
Victory (1986, Mercury, #25)

Επιτυχίες 

"Funky Stuff" [1973, #29]
"Jungle Boogie" [1974, #4]
"Hollywood Swinging" [1974, #6]
"Higher Plane" [1974, #37 (#1 R&B)]
"Spirit of the Boogie"/"Summer Madness" [1975, #35 (#1 R&B)]
"Ladies' Night" [1979, #8 (#1 R&B)]
"Too Hot" [1980, #5]
"Celebration" [1981 #1, (#1 R&B)]
"Jones vs. Jones" [1981, #39]
"Take My Heart (You Can Have It If You Want It)" [1981, #17 (#1 R&B)]
"Get Down on It" [1982, #10]
"Big Fun" [1982, #21]
"Let's Go Dancin' (Ooh La, La, La)" [1983, #30]
"Joanna" [1984, #2 (#1 R&B)]
"Tonight" [1984, #13]
"Misled" [1985, #10]
"Fresh" [1985, #9]
"Cherish" [1985, #2]
"Emergency" [1985, #18]
"Victory" [1987, #10]
"Stone Love" [1987, #10]

Εξωτερικές συνδέσεις 

koolandthegang.com - επίσημη ιστοσελίδα
K&G στο Discogs.com - σύντομη βιογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου