Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Misuse - April (Puzzlemusic - Spinalonga)



Αν σε τούτες τις λίγες γραμμές θα έπρεπε να εξηγήσω τον ορισμό τουpost-rock, θα σας έλεγα ότι είναι η εξέλιξη της παραδοσιακής rock μουσικής …

Από τον Μπάμπη Βασιλειάδη

όπως την ξέρουμε, με επαναλαμβανόμενους ήχους σε μεγάλη χρονική διάρκεια, κυρίως ορχηστρική και με επιρροή από άλλα είδη μουσικής όπως ambient, electronic ή ακόμα και Jazz. Στην χώρα μας λοιπόν αυτή την στιγμή, οιMisuse είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν, νομίζω, καλύτερα αυτό το είδος της μουσικής. Δημιουργήθηκαν το 2001 και το 2008 κυκλοφορούν τον πρώτο ομώνυμο δίσκο τους.


Στην μουσική τους πορεία, έχουν μοιραστεί την σκηνή με σπουδαία ονόματα της Post-Rock σκηνής, όπως τους Piano Magic, Crippled Black Phoenix και φυσικά τους Mogwai. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος  με τίτλο “April”. Πέντε κομμάτια, χωρισμένα σε δύο μέρη που το ένα συμπληρώνει το άλλο.


Η μπάντα φαίνεται να επιλέγει να κάνει άνοιγμα σε πιο ηλεκτρονικές φόρμες, επικεντρώνοντας περισσότερο εκεί για το χτίσιμο των κομματιών  και να περιορίζει τις πολύ δυνατές κιθάρες  που είχε ο πρώτος δίσκος τους, όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες. Σκοτεινά και ατμοσφαιρικά μοτίβα, έξυπνες μελωδίες και ενσωμάτωση των επιρροών που έχουν με ωραίο τρόπο είναι τα χαρακτηριστικά του “April”. Πρέπει να κάνουμε λόγο φυσικά και για την άρτια παραγωγή του album η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο πολύ καλό αποτέλεσμα που μας προσφέρουν οι Misuse. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πλήξετε ή θα κουραστείτε ακούγοντας τον δίσκο γιατί καταφέρνει να σου κρατάει το ενδιαφέρον ως τέλος και αυτό νομίζω είναι αρκετό!


Misuse - Desecid [HD]


Misuse - While It Lasts




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου