Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Vagelis Stefanopoulos Trio - «Πάντρεμα» διαφορετικών πολιτισμώνΕυρωπαϊκή τζαζ, αφρικανικοί ρυθμοί και κλασική μουσική την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σύγχρονη ευρωπαϊκή τζαζ, αφρικανικοί ρυθμοί και κλασική μουσική συναντώνται σε μια μίξη διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων την Τετάρτη στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 8μμ.

Vagelis StefanopoulosΟ πιανίστας Βαγγέλης Στεφανόπουλος με το «Vagelis Stefanopoulos Trio» θα ερμηνεύσει τη μουσική από την πρώτη του δισκογραφική κυκλοφορία με τίτλο «Sailing on a marsipus».

Τη συναυλία θα προλογίσει o διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πέτερ Εκονομίδης.

«Η μουσική μου αντλεί επιρροές από την κλασική μουσική, διάφορα είδη της jazz, όπως επίσης και μουσικών του κόσμου» αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος και συμπληρώνει: «Η ιδέα του άλμπουμ είναι το ταξίδι. Το ταξίδι στη θάλασσα, στοιχείο παγκόσμιο αλλά και πολύ ελληνικό. Το ταξίδι όμως μέσα από τη ματιά ενός βρέφους που γνωρίζει τον κόσμο σε έναν μάρσιπο».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα υπάρξει προβολή με φωτογραφικό υλικό του Τζορτζ Σαΐτας.

Το «Vagelis Stefanopoulos Trio» αποτελείται από τους: Βαγγέλη Στεφανόπουλο (πιάνο), Πέτρο Βαρθακούρη, (κοντραμπάσο) και Γιάννη Αγγελόπουλο (τύμπανα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου